Hello There, Guest! Login Register
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Issue with restoring backup.nems

#1
I've been messing around with NEMS the past few days and I ran into an issue with restoring a backup.nems file.

I have an SD card that I am using that is questionable. I decided that I would back everything up and then restore it to a fresh card.

I've done the back up twice and ran into an issue that seems strange to me. 

I get the following messages when I try to restore;

Code:
Backup file is from NEMS 1.4.1. Proceeding.
Source: /tmp/nems_migrator_restore/etc/nems/conf
PHP Parse error:  syntax error, unexpected end of file in /root/nems/nems-migrator/data/reconcile-nagios.sh on line 142
Creating a clean NEMS NConf configuration... Using v1.4 defaults... Done.
Importing Nagios Configs to NEMS NConf...
Importing: timeperiod
Importing: misccommand
Importing: checkcommand
Importing: contact
Importing: contactgroup
Importing: host-template
Importing: host
Importing: hostgroup
Importing: host-dependency
Importing: service-template
Importing: service
Importing: advanced-service
[ERROR] Could not read from /tmp/reconcile-advanced-services.cfg. Aborting.
rm: cannot remove '/tmp/reconcile-advanced-services.cfg': No such file or directory
Importing: servicegroup
Importing: service-dependency
Done.
Connecting default monitor to NEMS... Done.
Activating default host presets...  Done.
reconcile-resource...
 Importing: $USER1$=/usr/local/nagios/libexec
 Importing: $USER2$=/usr/share/nagios3/plugins/eventhandlers
 Importing: $USER3$=SECRET
 Importing: $USER4$=SECRET
 Importing: $USER5$=nems@SECRET
 Importing: $USER6$=NULL
 Importing: $USER7$=smtp.gmail.com:587
 Importing: $USER8$=NULL
 Importing: $USER9$=nems@SECRET
 Importing: $USER10$=SECRET
 Importing: $USER11$=NULL
 Importing: $USER12$=NULL
 Importing: $USER13$=NULL
 Importing: $USER14$=NULL
 Importing: $USER15$=1
Consolidation complete.

I hope everything worked okay for you.
Please let me know if you had any trouble.

PS - I saved a backup for you of the old config. /root/backup.nems
... just in case


I've changed $USER3$,4$,8$,9$, and 10$ because it has some privileged info there.

The things that popped out at me was the PHP parse error at the beginning and could not read from /tmp/reconcile-advanced-services.cfg.

When I do open up NConf, all of the hosts and advanced services are gone. It's like it really cleaned everything out when it ran the restore.

I didn't know if I was doing something wrong when I backued up the config or if there is truly a bug here.
 
Messages In This Thread
Issue with restoring backup.nems - by kc8jwt - 11-13-2018, 02:25 PM
RE: Issue with restoring backup.nems - by Robbie Ferguson - 11-13-2018, 06:14 PM
RE: Issue with restoring backup.nems - by Robbie Ferguson - 11-13-2018, 06:22 PM
RE: Issue with restoring backup.nems - by kc8jwt - 11-13-2018, 08:36 PM
RE: Issue with restoring backup.nems - by Robbie Ferguson - 11-13-2018, 09:10 PM
RE: Issue with restoring backup.nems - by kc8jwt - 11-14-2018, 09:01 AM
RE: Issue with restoring backup.nems - by Robbie Ferguson - 11-19-2018, 04:59 PM
 
Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)